Ga naar de inhoud
Wethouder onderwijs Carine Bloemhoff

‘Investeren in de toekomst van onze kinderen’

Alle kinderen hebben recht op het best mogelijke onderwijs, ongeacht hun achtergrond of het inkomen van de ouders. Scholen spelen een belangrijke rol bij het veilig en gezond opgroeien van kinderen. Met het aanbod op (venster)scholen zorgen we dat kinderen al vroeg samen leren spelen en voorkomen we dat kinderen op de basisschool beginnen met een (taal) achterstand. Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente aan scholen die een goede afspiegeling zijn van de maatschappij en de wijk waar de school staat. 

Goed onderwijs moet worden aangeboden in een goed onderwijsgebouw: een prettige omgeving met een goed binnenklimaat draagt bij aan het optimaal kunnen presteren door leerlingen en medewerkers. Schoolgebouwen voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs zijn een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk, zeker wanneer het onderwijs gecombineerd kan worden met kinderopvang, sport, welzijn, zorg en cultuur.

Met de schoolbesturen wil de gemeente de kwaliteit van de schoolgebouwen de komende 20 jaar aan te pakken. Daar investeert de gemeente fors in! Een investering in de toekomst van onze kinderen.

Hoe we dat doen??? Daar lees je alles over op deze site.

Carine Bloemhoff
Wethouder Onderwijs