Ga naar de inhoud

Architect nieuwe Bisschop Bekkersschool bekend

De Bisschop Bekkersschool in Groningen heeft onlangs de architect en het voorlopig ontwerp voor hun nieuwe schoolgebouw bekendgemaakt. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau NOAHH. ‘Een echte Bekkersplek’ was de opdracht. De architect ontwierp een lichte, ruime en verbindende school en dat viel in de smaak. Bij de school wordt ook een eigen gymzaal gerealiseerd.

Een plek om samen te komen

“We hebben vandaag het ontwerp van de nieuwe school bekend gemaakt,” vertelt wethouder Carine Bloemhoff. “Het is een prachtig mooi, groen ontwerp aan de buitenkant en binnen is er een mooi leerplein – een plek waar leerlingen kunnen samenkomen.” Architect Patrick Fransen van NOAHH vertelt over het ontwerp: “De grote aula vind ik een hele leuke plek, omdat het iedereen samenbindt. En omdat het zo’n mooie, lichte, grote ruimte is – die er nu juist nog niet is.”

Bruisend middelpunt van de wijk

Ook buiten schooltijd wordt dat leerplein straks goed gebruikt. De Bisschop Bekkersschool is echt een ontmoetingsplek: de school heeft een uitstekend buitenschools programma voor wijkbewoners met onder andere taallessen en momenten om samen te koken. “Samen werkt beter,” stelt directeur Marion Slijpen. Dat geldt niet alleen voor leerlingen van de school maar ook voor de wijkbewoners. De wijkfunctie van de school komt straks in het nieuwe gebouw nog beter tot zijn recht.

Verbinding met buiten
Over de verbinding tussen binnen en buiten die je in het nieuwe ontwerp ziet is men razend enthousiast. Directeur Slijpen vertelt: “Onze kinderen hebben enerzijds de beslotenheid van een lokaal nodig en anderzijds willen ze heel graag veel bewegen en veel naar buiten. Dus we hebben gezegd: die verbinding naar buiten moet overal mogelijk zijn.”

Benieuwd naar de eerste impressies? Bekijk deze video: