Ga naar de inhoud

De Poort – School met de Bijbel feestelijk geopend

Er stond een feestelijk versierde poort klaar voor de ingang van basisschool De Poort – School met de Bijbel. Op 15 februari kreeg de directeur de sleutel al overhandigd, maar vandaag was de officiële opening door wethouder Carine Bloemhoff. De kleurrijke school opende haar deuren voor iedereen die een kijkje wilde nemen. 

Een feestje voor de leerlingen 

De opening is niet alleen leuk voor de betrokkenen van het bouwproject en de ouders. Juist ook voor de kinderen. Twee leerlingen overhandigden de wethouder de schaar waarmee ze het lint in de poort mag doorknippen als officiële opening. En alle leerlingen zingen vervolgens uit volle borst het NoorderBasis-lied. “Zijn jullie er blij mee?” vraagt wethouder Bloemhoff na afloop aan de kinderen. In koor wordt er ‘jaaaaaaa’ geantwoord. Misschien nog wel harder dan dat ze meezongen met het lied.

Binnenkijken

De leerlingen sluiten af samen met de Klankenkaravaan. Er wordt getrommeld en gezongen: “wij vieren feest, wie doet er mee?” Nadat alle volwassen ook een rondje hebben meegeklapt, -getrommend en -gezongen is het tijd om binnen te kijken. De school is kleurrijk en wie binnenkomt ziet dat alle lokalen aansluiten op één centraal leerplein. Hier kunnen leerlingen gezamenlijk werken en leren. Ook valt de open en transparante sfeer op: je kijkt vanaf het leerplein zo in alle klaslokalen en teamruimten. 

Gaaf schoolplein

Het schoolplein van De Poort is een echte eyecatcher. Samen met BoerPlay is het plein ontworpen en daarbij is rekening gehouden met allerlei verschillende voorkeuren in het buitenspelen. Zo willen sommige kinderen rustig ergens zitten kletsen, willen andere kinderen klimmen en klauteren en wil weer een ander zelf iets bouwen. Daarom zie je op het plein veel verschillende toestellen en materialen terug. De kinderen én de leerkrachten zijn er ontzettend blij mee.

Nul op de meter

De nieuwe school is niet alleen mooi, maar ook nog eens ontzettend duurzaam. “Dit is een ‘nul op de meter’-school geworden, zoals we dat noemen,” vertelt Tiemen Oosterhoff, directeur huisvesting bij NoorderBasis. “Het gebouw is helemaal goed geïsoleerd, we zijn zelfvoorzienend, aardgasvrij, er zitten warmtepompen in én genoeg zonnepanelen om de energie op te wekken.”