Ga naar de inhoud

Een nieuw hoofdstuk begint: De Driebond viert officiële opening

Op 17 februari 2023 vindt de feestelijke officiële opening van OBS De Driebond plaats. Het schoolplein is prachtig versierd en er heerst een opgewonden sfeer. De kinderen rennen tussen de statafels door, terwijl het cateringbedrijf genodigden voorziet van hapjes. De flinke wind draagt bij aan deze feestvreugde, de vlaggetjes wapperen extra hard. “Het maakt vandaag niet uit hoe je haar zit,” opent directeur Sanne Lantinga de viering. “De wind blaast het vandaag toch wel in de war.”

Wethouder Carine Bloemhoff en Akkelys Lukkes van het schoolbestuur Openbaar Onderwijs Groningen trappen de feestelijkheden af en delen in een korte toespraak hun gedachten over het nieuwe schoolgebouw. “Elke keer als ik langs de oude school rijd dan denk ik wat ligt hier veel historie,” vertelt Lukkes. “Daarom is het mooi dat de kinderen samen met een grote omhelzing afscheid hebben genomen van de school. Volgens mij gaan zij in het nieuwe gebouw een hele mooie tijd tegemoet. Samenwerken was altijd al fijn maar in het nieuwe gebouw hebben zij hier ook echt de ruimte voor”.

Het behoud van de Driebond als school in Engelbert

Enkele jaren geleden dreigde de school in Engelbert te verdwijnen, maar dankzij de inzet van ouders is de school behouden gebleven. Er werd gestart met het proces om een nieuw terrein te vinden voor een modern schoolgebouw. Uiteindelijk werd besloten om de school te bouwen op het terrein van het MFC, waardoor sport, onderwijs en kinderopvang op één locatie te vinden zijn. Met de opening van de school is er niet alleen een prachtig nieuw schoolgebouw ontstaan, maar ook gezorgd voor een toekomstbestendige omgeving die past bij de kernwaarden van het Daltononderwijs.

Geborgenheid, duurzaamheid en aandacht voor de omgeving

“Op 12 november 2021 hebben we samen het bouwbord onthuld,”  blikt wethouder Bloemhoff trots terug. “En vandaag mogen we het prachtige schoolgebouw officieel in gebruik nemen.” De architect van heeft een mooi maar vooral functioneel gebouw ontworpen dat geborgenheid uitstraalt door de aan elkaar geschakelde huisjes. Het schoolgebouw voldoet aan alle moderne huisvestingseisen; energieneutraal, aardbevingsbestendig en duurzaam. Er is op alle vlakken rekening gehouden met de omgeving. Met de ingemetselde nestkasten is er bijvoorbeeld ruimte voor de vogels gemaakt. Verder is er rondom de school voor voldoende parkeergelegenheid gezorgd. 

Wiebeltenen

Deze feestdag begon voor de leerlingen met een muzikaal programma van Wiebeltenen in het kerkje tegenover de oude school. Toen ’s middags alle papa’s en mama’s kwamen kijken bij de opening van de school, zongen en dansten ze nogmaals mee met Wiebeltenen. Het was duidelijk te horen dat ze ontzettend blij zijn met het nieuwe schoolgebouw, want ze zongen luidkeels: “Feest in de school! Doe maar lekker maf want het dak mag eraf!” De kinderen zijn klaar om nieuwe herinneringen te maken in hun prachtige nieuwe omgeving.

Deze leerling is overtuigt van de voordelen van zijn nieuwe school: “Het mooiste aan de school vind ik het leerplein. Dan kan ik niet alleen in de klas leren maar ook op andere plekken.”

Een kijkje in de school 

Directeur Lantinga ontving na het optreden van de leerlingen een grote houten sleutel om de school officieel te openen, zodat iedereen ook echt een kijkje in de school kon nemen. En ook alle kinderen kregen een ‘sleutel tot de nieuwe school’ als sleutelhanger mee naar huis. 

Lees meer over de nieuwe school en de verhuizing in dit artikel.