Ga naar de inhoud

Extra lokalen Montessori Lyceum feestelijk geopend

Het is een feestelijke dag voor het Montessori Lyceum: vandaag worden de nieuwe lokalen aan de Helper Brink officieel geopend. En dat is fijn, want met de komst van de nieuwe lokalen vinden alle lessen na een paar jaar weer plaats op één locatie. 

Feestelijke opening

De viering startte in de kantine, waar allerlei lekkers klaarstond voor de leerlingen en waar rector Natalie Mensinga, bestuursvoorzitter Akkelys Lukkes en wethouder Carine Bloemhoff kort hun blijdschap en felicitaties deelden. Wethouder Bloemhof peilde bij de leerlingen of ze tevreden waren met de lokalen, en dat waren ze! Er volgde een luid applaus voor alle mensen die de nieuwe lokalen gerealiseerd hebben.

Ruime, lichte lokalen

Vervolgens kregen betrokkenen een rondleiding door de nieuwe lokalen. “Het lijkt nu na bijna twee maanden eigenlijk heel gewoon. Maar het geeft ook heel veel rust. Collega’s die bij elkaar zitten in de pauzes, leerlingen die elkaar opzoeken… Mensen zijn blij om elkaar weer te ontmoeten,” vertelt rector Mensinga. “Het zijn fijne, ruime lokalen. Lekker licht en allemaal op één plek, dus iedereen is blij.”

Milieubewust

Leerling Else uit vwo 4 is ook enthousiast over de lokalen. Naast dat het heen-en-weer fietsen naar de tijdelijke locatie verleden tijd is, is er nog een belangrijk verschil. Ze vertelt: “Het is én heel dichtbij én de lokalen zijn allemaal heel goed ingericht. Het is veel milieubewuster en je kan per lokaal de temperatuur instellen, wat super handig is!”

Extra groen en blije buurt

Over het proces vertelt wethouder Bloemhoff: “We hebben gekeken hoe we dit op deze locatie konden inpassen en dat was best een hele klus. De huizen staan hier dicht op het Montessori Lyceum, maar het is gelukt! Het is één laag met een sedumdak, waardoor de buurtbewoners een groen gevoel hebben. En we hebben om een monumentale boom heen gebouwd. Dat was een wens van de buurt en natuurlijk ook van de gemeente, want monumentale bomen moeten we behouden. En uiteindelijk is iedereen hier tevreden over!”

Nieuwe naam

De nieuwe lokalen moeten trouwens nog wel een naam krijgen. Rector Mensinga vertelt dat er wordt gesproken over de noordvleugel, het tuinhuis en de serre – maar de keuze is nog niet gevallen!