Ga naar de inhoud

Feestelijke heropening Het Mozaïek – School met de Bijbel

Vandaag was het eindelijk zover: de heropening van basisschool Het Mozaïek vond plaats. De directeur en wethouder Carine Bloemhoff vertelde trots over de nieuwe school. Er hing een feestelijke sfeer en het nieuwe gebouw stond er prachtig bij.

Oudste leerling hijst de vlag

Wethouder Bloemhoff benadrukte de duurzame aspecten van de school, om het nieuwe gebouw vervolgens vol enthousiasme officieel te openen. De oudste leerling van de school had de eer om de vlag te hijsen en zo de heropening van de school symbolisch in te luiden. Met deze feestelijke gebeurtenis kijkt de school vol enthousiasme naar de toekomst en naar alle nieuwe mogelijkheden die het vernieuwde schoolgebouw te bieden heeft.

Alles vernieuwd, behalve de muren en dak

Directeur Ad van Deursen is trots op het resultaat van de renovatie van basisschool Het Mozaïek. Hij vertelt dat bijna alles vernieuwd is. “Behalve de muren en het dak,” vertelt Ad van Deursen. Tijdens de renovatie zijn verschillende maatregelen genomen om het gebouw duurzaam en energiezuiniger te maken. Zo is het gebouw gasloos en zijn er zonnepanelen geplaatst. De directeur is goed te spreken over het driedubbele glas: “Het is gewoon opvallend stil in de school.” Dat draagt zeker bij aan een goede leeromgeving.

Klein maar fijn

Met bijna 100 leerlingen is het Mozaïek een kleinere school. Directeur Ad van Deursen vertelt dat hij ook in de tijdelijke school aan de Hertenlaan wel les had kunnen blijven geven, maar dat hij wel echt merkte dat die school te groot was. “Soms zag ik de kinderen gewoon niet,” licht de directeur toe. “Nu is er gelukkig weer sprake van contact en verbinding.” De nieuwe inrichting en transparantie van het gebouw zorgen voor een prettige leeromgeving waar de leerlingen en leerkrachten met veel plezier gebruik van maken.

Leerlingen de baas over schoolplein

Het schoolplein is niet vergeten bij de renovatie van de school. De leerlingen hebben via de kinderraad flink meegedacht over het ontwerp en de inrichting van het nieuwe plein. Het resultaat is een groen en ruim speelplein met door de leerlingen gekozen speeltoestellen! 

Video opening Het Mozaïek – School met de Bijbel