Ga naar de inhoud

Gymzaal De Meet in Haren herrijst uit as

In november 2020 brandde gymzaal De Meet in Haren af. De gymzaal werd overdag gebruikt door de basisscholen CBS De Borg, OBS De Wissel en GBS Het Mozaïek en in de avonduren verhuurd aan verschillende verenigingen. Inmiddels liggen er plannen voor een fonkelnieuwe, moderne gymzaal. En de start van de bouw is in zicht! De scholen en verenigingen staan te trappelen om gebruik te maken van de nieuwe zaal.

Complimenten voor de scholen

Projectleider Annette Koops vertelt: “De scholen verdienen echt complimenten over hoe zij dit de afgelopen periode met elkaar hebben opgelost en de komende maanden nog met elkaar moeten oplossen. Zij hebben creatief gedacht in mogelijkheden zoals buiten sporten en sporten op andere locaties. Maar natuurlijk kijkt iedereen enorm uit naar de nieuwe gymzaal. Er zal de komende maanden worden gestart met de bouw.”

De gymzaal markeert het begin van een nieuw hoofdstuk voor de scholen en de wijk, waarin sport, beweging en ontmoeting centraal zullen staan. De verwachte oplevering van de gymzaal zal eind 2023 zijn.

Keuze voor duurzaamheid en circulariteit

Het nieuwe gebouw wordt duurzaam gebouwd en in het ontwerp is rekening gehouden met circulariteit. Het ontwerp van Wind Design & Build is daarbij als winnaar uit de bus gekomen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gerecyclede stoeptegels voor de gevel. Projectleider Koops vertelt: “De stoeptegels die worden ingebracht, hebben al een leven gehad en gaan we hergebruiken. We gebruiken de binnenkant van de tegels, dus het komt er ook nog eens gaaf uit te zien.”

De nieuwe gymzaal De Meet in Haren zal niet alleen duurzaam zijn, maar ook voorzien van moderne snufjes die passen bij de tijd van nu. Zo zal er gebruik worden gemaakt van slimme indelingen en zijn de toestellen elektrisch bedienbaar.

Verbinding met buiten

Het terrein rondom de nieuwe gymzaal De Meet is net zo belangrijk als de gymzaal zelf. Daarom is het ontwerp van het terrein zorgvuldig meegenomen in het totale plan. Het nieuwe terrein zal worden omgeven door veel groen, zodat spelen, sporten en ontmoeten gestimuleerd wordt. Het doel hiervan is om de nieuwe gymzaal niet alleen een sportaccommodatie te laten zijn, maar ook een plek waar de buurt samenkomt en waar kinderen lekker kunnen buitenspelen.

Voorbereidingen veilige bouwplaats

In de komende periode wordt begonnen met het bouwrijp maken van de grond. “Dit is het moment waarop de direct omwonenden en betrokkenen kunnen zien dat er iets gaat gebeuren. Het is daarom belangrijk om hierover goed met elkaar te communiceren,” legt Koops uit. Zo wordt ervoor gezorgd dat de bouw van de nieuwe gymzaal De Meet veilig verloopt en de overlast tot een minimum beperkt blijft.