Ga naar de inhoud

Huisvesting IKC Groenewei tijdelijk uitgebreid in afwachting van nieuwe school

Het IKC Groenewei start nu voor het vierde jaar in de tijdelijke huisvesting die zij aan het Lammetjesplein in Meerstad hebben. Vlak voor de deur van het tijdelijke gebouw wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw. Omdat het aantal leerlingen nog steeds groeit, wordt de tijdelijke huisvesting uitgebreid met vier noodlokalen.

Noodlokalen zijn geplaatst

De wijk Meerstad groeit enorm en omdat het nieuwe hoofdgebouw nog niet klaar is, betekent dit dat er noodlokalen nodig zijn om de groei van het aantal leerlingen op te vangen. “We hadden een groei van vier groepen, dus die moesten nog een plekje krijgen,” vertelt directeur Wieke Zondervan. De noodlokalen zijn aan het begin van de zomervakantie geplaatst en worden netjes afgewerkt zodat er aan het begin van het schooljaar gelijk gebruik van kan worden gemaakt.

Alle leerlingen op één locatie

Directeur Zondervan vertelt over de noodlokalen: “Omdat we aan het begin van afgelopen schooljaar de groei zagen aankomen, hebben we al in een vroeg stadium aangegeven dat we die vier lokalen dan echt nodig zouden hebben. Dat is een heel proces, want dat betekent: vergunningen aanvragen, kijken of er gelden vrijgemaakt kunnen worden enzovoort. Dus dat kost tijd. En dan wordt er natuurlijk ook altijd nog gekeken of er ergens anders in de stad nog een plek is. Maar dat is voor een startende school erg lastig, dus wij zijn héél blij dat men ervoor gekozen heeft om ons toch vier lokalen aan te bieden.”

Het nieuwe gebouw krijgt steeds meer vorm

Vlak tegenover de tijdelijke huisvesting wordt de nieuwbouw gerealiseerd, dus zowel leerlingen als het onderwijsteam kunnen de bouw van de school steeds verder zien vorderen. “Het is natuurlijk een mooi proces om de bouw van een school te zien,” vertelt Zondervan. “Het is vorig jaar in november begonnen met de onthulling van het bouwbord. En aanstaande november zal het gebouw zeker wind- en waterdicht zijn. Het kan ons niet snel genoeg gaan, maar we zien natuurlijk dat er enorm hard aan de school gewerkt wordt.”

Enthousiasme over nieuwbouw

De plannen voor het onderwijs en het gebouw van IKC Groenewei zijn rond de jaarwisseling van 2017-2018 al gestart. En daar was de architect Klaas Paul de Boer al vanaf het begin bij betrokken. “Omdat de relatie met onze architect zo goed was, denken we dat we heel goed duidelijk hebben kunnen maken wat we wilden en nodig hebben,” legt directeur Zondervan uit. In het nieuwe gebouw zie je straks klaslokalen met brede schuifdeuren en ook werkplekjes buiten de lokalen. “Als alles klaar is, denk ik dat we erg veel profijt hebben van de flexibiliteit van het gebouw.”

Lessen in de nieuwe school

De nieuwbouw wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd. En dan is het nieuwe gebouw ook echt nodig, tegen die tijd volstaan de vier nieuwe noodlokalen niet meer om het aantal leerlingen op te vangen. De school blijft nog een tijdje groeien!