Ga naar de inhoud

Leerlingen krijgen rondleiding op bouwplaats gymzaal De Meet

Er wordt al maanden hard gewerkt aan de nieuwe gymzaal De Meet. In de gymzaal zullen onder andere OBS De Wissel, basisschool Het Mozaïek en CBS De Borg gaan sporten. Op 17 november 2023 kreeg de leerlingenraad van CBS De Borg de kans om alvast een kijkje te nemen in de nieuwe gymzaal die bijna af is. Gekleed in veiligheidshesjes waren ze de allereerste kinderen die mochten rondstruinen in de gymzaal. In dit artikel en de bijbehorende video delen ze hun ervaringen en nemen ze je mee in de bouw van De Meet.

Bouldermuur en gloednieuwe toestellen

De kinderen keken hun ogen uit. Tijdens de rondleiding kregen ze uitgebreide uitleg over de functionaliteiten en de bestemming van alle ruimtes. Vooral toen ze over de bouldermuur en de gloednieuwe toestellen hoorden, werden ze natuurlijk enthousiast.  De gymzaal belooft een speelplaats te worden waar sport en plezier samenkomen. Een van de leerlingen zei: “Het allerleukste is dat alles nieuw zal zijn, zelfs de voetballen en basketballen.”

Natuur en architectuur gaan hand in hand

Ook de aandacht voor de natuur op en rondom de nieuwe gymzaal viel de leerlingen op. De ontwerpers hebben niet alleen aan de sportieve behoeften gedacht, maar ook aan die van de gevleugelde bewoners. “Tijdens de rondleiding hebben ze laten zien waar de vleermuizenkasten en vogelhuisjes zitten,” vertellen twee meiden enthousiast. In het ontwerp zijn vogelhuisjes en vleermuizenkasten geïntegreerd, zodat vogels en vleermuizen een eigen plekje hebben.

Toekomstdromen in de nieuwe gymzaal

Na de super leuke rondleiding op de bouwplaats kijken de leerlingen vooral uit naar hun eigen gymlessen in de splinternieuwe gymzaal. De spanning voor de eerste gymles in De Meet is al voelbaar en enthousiasme is er volop: “Ik kan niet wachten om lekker los te gaan!” Grote gymavonturen liggen duidelijk in het verschiet voor deze leerlingen.

Officiële opening

Er was natuurlijk nog wel ruimte voor verbetering. “De rondleiding was hartstikke gaaf, maar wel jammer dat er geen taart was,” blikt een van de leerlingen terug. Wie weet staat de taart klaar wanneer de gymzaal officieel geopend wordt. De feestelijke opening laat nog héél even op zich wachten, die zal begin 2024 worden gepland.