Ga naar de inhoud

Officiële start van de bouw aan het IKC Groenewei

Op 11 november werden kinderen en ouders opgetrommeld om de bouw van het nieuwe IKC Groenewei officieel af te trappen. Recht tegenover de tijdelijke locatie aan het Lammetjesplein in de nieuwbouwwijk Meerstad, wordt gewerkt aan een prachtig nieuw gebouw voor de school.

School in Meerstad

Op het IKC Groenewei wordt onderwijs met opvang gecombineerd, waardoor er een doorgaande leerlijn ontstaat voor kinderen van 0 tot 12 jaar. IKC Groenewei is één van de twee scholen in Meerstad. Wethouder Carine Bloemhoff vertelt over de nieuwe school: “Meerstad is de jongste en snelst groeiende wijk van de gemeente Groningen. Er komen hier ontzettend veel kinderen naar toe, die een goede plek nodig hebben om naar school te gaan. En daar gaan we nu mee bezig!”

Feestelijke onthulling bouwbord

Al vroeg in de ochtend werd iedereen ontvangen op de bouwlocatie, waar Wieke Zondervan (directeur onderwijs Groenewei) en Micha van Houdt (manager SKSG Groenewei) iedereen van harte welkom heetten. Voor de leerlingen was het een feestelijke dag. Zij openden de ochtend met zelf gezongen liedjes en werden op het podium geïnterviewd. Er werd onder andere gevraagd waar ze het meeste naar uitkijken; de nieuwe gymzaal bleek nú al reuze populair.

Als afsluiter mochten een aantal leerlingen zelfs helpen bij het onthullen van het bouwbord, samen met de wethouder en bestuursleden van het IKC Groenewei.

Meer informatie

Meer zien van de opening? Bekijk onderstaande video! Meer informatie over het IKC Groenewei lees je in het projectartikel.

Video start van de bouw IKC Groenewei