Ga naar de inhoud

Opening gloednieuwe Gymzaal Korreweg

In 2019 is de gymzaal naast OBS Karrepad volledig afgebrand. Sindsdien gymden de leerlingen in Hoogkerk, waar ze met bussen naartoe gingen. Maar daar komt nu verandering in: de nieuwe gymzaal naast de school is op 14 november officieel geopend!

Modern gebouw

De nieuwe gymzaal is helemaal van deze tijd. Zo zijn de ringen allemaal elektrisch: deze hoeven niet meer met kettingen omlaag gehaald te worden, dit kan nu gewoon met een knopje. Het gebouw is verder energieneutraal. Op het dak liggen zonnepanelen en gedeeltelijk heeft de gymzaal een sedumdak. Zo’n groen sedumdak is goed voor de natuurinclusiviteit.

Groen karakter

Het groen van de omgeving is zelfs een beetje ‘naar binnen gehaald’, doordat er grote ramen in de gymzaal zijn geplaatst. Berber Hempenius is leerkracht lichamelijke opvoeding, zij vertelt: “Ik dacht eerst: wat gek, ramen in de gymzaal. Dat zie je niet zo snel. Maar eigenlijk is dat best wel leuk! Zo krijg je ook een beetje mee wat er buiten gebeurt.”

Een aanwinst voor de naastgelegen school én de wijk

Vooral de naastgelegen school was echt toe aan de nieuwe gymzaal. Het reizen naar Hoogkerk was erg onrustig voor zowel de leerlingen als de leerkrachten. Maar ook Sport050 is natuurlijk blij met de nieuwe gymzaal. Zij verzorgen sportlessen door heel Groningen en kunnen hier nu ook weer van start. De splinternieuwe gymzaal is dus echt een aanwinst voor de hele wijk.

Feestelijke opening (video)

De opening was dan ook extra feestelijk! Op een groot scherm werd er afgeteld van tien naar nul, terwijl er beelden van de bouw van de zaal voorbij flitsten. Toen de klok op nul stond, werd er gezamenlijk op een grote rode knop gedrukt. Er volgde vuurwerk, confetti en het hele schoolplein lag bezaaid met gouden linten. Bekijk de feestelijke opening zeker even in onderstaande video.

Meer informatie over de Gymzaal Korreweg lees je in het projectartikel.

Video opening Gymzaal Korreweg