Ga naar de inhoud

Opening de Griffel: tweede locatie Brederoschool

Vanuit de verte hoorde je de muziek van een draaiorgel al aankomen, gevolgd door een gigantische stoet leerlingen! Alle kinderen van de locatie Ganzenveer van de Brederoschool kwamen deze ochtend een kijkje nemen bij de officiële opening van de tweede locatie: de Griffel.

Meer ruimte

De Brederoschool heeft een plek in het Scholenplan gekregen, omdat de school veel meer leerlingen had dan waar ruimte voor was in het bestaande gebouw. Na een tijd gebruik te hebben gemaakt van noodlokalen, is dit schoolgebouw voor de Brederoschool compleet gerenoveerd en klaar gemaakt voor gebruik. Het gebouw voldoet aan alle moderne kwaliteitseisen en past qua uitstraling zelfs bij de bestaande locatie Ganzenveer.

Rondleiding door leerlingen

Tijdens de opening konden ouders en buurtbewoners een kijkje nemen in de school. De leerlingen uit de groepen 5 en 6 – die les krijgen op de nieuwe locatie – gaven zelf de rondleidingen. De voorkant van de school was toen nog ingepakt, één van de leerlingen vertelt: “we vonden de school een cadeautje”.

Feestelijke opening

Voordat het cadeautje uitgepakt werd, was er nog tijd om de opening te vieren en buiten voor het schoolgebouw samen te zingen. Verschillende klassen hadden een eigen liedje voorbereid en ook de juffen en meesters zongen samen een verrassingslied. Adjunct-directeur Kirsten van den Steen en wethouder Carine Bloemhoff vertelden nog kort iets over het nieuwe gebouw en bedankten alle betrokkenen. Daarna was het zover: het aftellen voor de onthulling van de school kon beginnen. Het uitpakken van het ‘cadeautje’ zie je in onderstaande video.

Nieuw technieklokaal

De leerlingen zijn ontzettend blij met de nieuwe school. “Zelfs de stoelen zitten heel lekker, ” vertelt één van de kinderen. En ook het nieuwe technieklokaal valt in de smaakt; van dat lokaal maken álle leerlingen van de Brederoschool gebruik. Ook de leerlingen die normaalgesproken les krijgen op de hoofdlocatie Ganzenveer. De gangen staan dan ook vol met mooie knutsel- en bouwwerken.

Meer informatie

Bekijk onderstaande video! Of lees meer over de Brederoschool in het projectartikel.

Video opening locatie de Griffel, Brederoschool