Ga naar de inhoud

Peter Petersenschool in Haren is gestart met bouwen

De Peter Petersenschool is een school die enorm is gegroeid; van acht naar twaalf tot dertien groepen. Om alle kinderen een plekje te kunnen bieden kregen zij een tijd lang les in het oude Visio-gebouw. Ondertussen werd er gewerkt aan plannen voor nieuwbouw. Deze week is men gestart met de sloop van het oude gebouw en werd het bouwbord onthuld samen met alle kinderen. 

Vernieuwde, duurzame school

Wethouder Bloemhoff onthulde vandaag het bouwbord en startte daarmee officieel de bouw. “De school had de groei in het aantal leerlingen opgevangen door les te geven in het oude Visio-gebouw, maar het is natuurlijk veel mooier dat er straks wordt lesgegeven in een vernieuwde, grotere school die ook nog eens veel duurzamer is,” vertelt wethouder Bloemhoff. “En het is natuurlijk een prachtig ontwerp geworden.”

Uitbreiding en renovatie

De bouwplannen lagen al even klaar, maar nu is men ook echt begonnen; de school wordt uitgebreid. De uitbreiding betreft drie nieuwe lokalen, een nieuwe kleuterspeelzaal en een groot leerplein met podium. Ook wordt het huidige gebouw mooi opgeknapt. “Het is een moment waar we heel lang op hebben gewacht en ook enorm naar hebben verlangd,” vertelt directeur Tom Verbeek. “We kunnen eindelijk onze uitbreiding bouwen. En dat houdt in dat we alle kinderen straks weer in één gebouw kunnen verwelkomen. Dus voor ons is het een hele feestelijke dag.”

Een bijzondere week

Vandaag wordt het bouwbord feestelijk onthuld. Alle kinderen zijn aanwezig en de uitvoerder, Hesco Bouw, heeft voor alle kinderen een blauwe bouwhelm geregeld. Toch was er voor de directeur eerder die week óók al een mooie mijlpaal, toen men startte met de sloop van het oude gebouw. “Ze zijn afgelopen maandag begonnen. We hebben nog overwogen om te wachten tot de wethouder er was, zodat zij de eerste hamer erin kon zetten. Maar dat vonden we zonde van de tijd; we willen zo snel mogelijk die nieuwe school! En de helft van het Visio-gebouw ligt er al af, dus de voortgang is goed,” vertelt Verbeek.

Tijdelijke huisvesting

Op dit moment krijgt een deel van de groepen van de Peter Petersenschool les in het gebouw van het oude Zernike College. De kinderen kunnen wel samen spelen en werken, want er zit alleen een fietspad tussen de school en het Zernike-gebouw. Maar het gebouw is sterk verouderd, dus de school is heel blij dat ze over een jaar naar het nieuwe gebouw kunnen. De leerlingen zijn natuurlijk heel nieuwsgierig. “Ze kijken het liefst door de hekken hoe het gaat met de sloop,” zegt directeur Verbeek.