Ga naar de inhoud

Basisschool Het Mozaïek

Afgerond

In april 2023 is het vernieuwde schoolgebouw van basisschool het Mozaïek – school met de Bijbel – feestelijk geopend. De afgelopen maanden is er gewerkt aan uitbreiding van de school met een nieuw lokaal. Maar ook het uiterlijk van de school is totaal veranderd; de school kreeg nieuwe plafonds, een klimaatinstallatie, nieuwe vloeren, de gevel is aangepakt en het gebouw wordt helemaal geïsoleerd. Ook het plein is volledig vernieuwd met stoere speeltoestellen en veel groen.

Alles vernieuwd, behalve de muren en dak

Directeur Ad van Deursen is trots op het resultaat van de renovatie van basisschool Het Mozaïek. Hij vertelt dat bijna alles vernieuwd is. “Behalve de muren en het dak,” vertelt Ad van Deursen. Tijdens de renovatie zijn verschillende maatregelen genomen om het gebouw duurzaam en energiezuiniger te maken. Zo is het gebouw gasloos en zijn er zonnepanelen geplaatst. De directeur is goed te spreken over het driedubbele glas: “Het is gewoon opvallend stil in de school.” Dat draagt zeker bij aan een goede leeromgeving.

Klein maar fijn

Met bijna 100 leerlingen is het Mozaïek een kleinere school. Directeur Ad van Deursen vertelt dat hij ook in de tijdelijke school aan de Hertenlaan wel les had kunnen blijven geven, maar dat hij wel echt merkte dat die school te groot was. “Soms zag ik de kinderen gewoon niet,” licht de directeur toe. “Nu is er gelukkig weer sprake van contact en verbinding.” De nieuwe inrichting en transparantie van het gebouw zorgen voor een prettige leeromgeving waar de leerlingen en leerkrachten met veel plezier gebruik van maken.

Leerlingen de baas over schoolplein

Het schoolplein is niet vergeten bij de renovatie van de school. De leerlingen hebben via de kinderraad flink meegedacht over het ontwerp en de inrichting van het nieuwe plein. Het resultaat is een groen en ruim speelplein met door de leerlingen gekozen speeltoestellen! 

Opening

Het Mozaïek is op 13 april 2023 officieel geopend. Bekijk de nieuwe school hieronder of lees meer over de feestelijke opening.

Lees ook

Bekijk het artikel over de feestlijke opening (met video)
Bekijk het artikel over de voortgang van de bouw
Bekijk het artikel over de voorbereiding van de nieuwbouw

Media

Video opening Het Mozaïek in Haren