Ga naar de inhoud

Peter Petersenschool

De Peter Petersenschool wordt voorzien van permanente uitbreiding. Ook de renovatie van het bestaande gebouw wordt meegenomen, zodat de school de komende jaren weer vooruit kan met een fris schoolgebouw. Er wordt uitgebreid met drie nieuwe lokalen, er wordt een nieuwe kleuterspeelzaal gemaakt én er komt een groot leerplein met podium. De verwachting is dat het schoolgebouw in 2024 in gebruik genomen kan worden. Als laatste stap wordt ook het schoolplein weer mooi gemaakt.

Toename aantal leerlingen

De Peter Petersenschool is in omvang gegroeid en maakte vóór de verbouwing al gebruik van tijdelijke extra ruimte. Tom Verbeek is directeur van de Peter Petersenschool, hij vertelt meer over de toename van het aantal leerlingen: “Enerzijds zien we groei in onze regio omdat er een grote wijk achter onze school gebouwd is, het Harener Holt. Maar anderzijds merken we ook op onze andere school – in Hoogezand – een toename in het aantal leerlingen. En daar is geen nieuwbouwwijk gebouwd. Dus we zien ook wel een toename van ouders die heel bewust kiezen voor het Jenaplanonderwijs,” vertelt Verbeek.

Tijdelijke huisvesting

Op dit moment krijgt een deel van de groepen van de Peter Petersenschool les in het gebouw van het oude Zernike College. De kinderen kunnen wel samen spelen en werken, want er zit alleen een fietspad tussen de school en het Zernike-gebouw. De tijdelijke locatie sterk verouderd, dus de school is heel blij dat ze over een jaar naar het nieuwe gebouw kunnen. De leerlingen zijn natuurlijk heel nieuwsgierig. “Ze kijken het liefst door de hekken hoe het gaat met de sloop en de bouw,” zegt directeur Verbeek.

Lees ook

Bekijk het artikel over de start van de bouw (met video)
Bekijk het artikel met een update over de uitbreiding van de Peter Petersenschool
Bekijk het artikel over de plannen voor de Peter Petersenschool