Ga naar de inhoud

Renovatie schoolgebouw aan de Bessemoerstraat van start 

De renovatie van het gebouw aan de Bessemoerstraat 6 in Paddepoel is begonnen. Dit gebouw zal de komende jaren worden ingezet als een wissellocatie: wanneer scholen in de buurt verbouwd worden, kunnen de lessen straks tijdelijk op deze plek plaatsvinden. De Bisschop Bekkersschool is de eerste die straks naar deze locatie toe verhuist. 

Bisschop Bekkersschool verhuist

Verderop in Paddepoel staat de Bisschop Bekkersschool. Daar wordt op dit moment hard gewerkt aan het afronden van het definitieve ontwerp, maar één ding is zeker: er komt een compleet nieuwe school. Daarom is er gekeken waar in de wijk de Bisschop Bekkersschool les zou kunnen krijgen. De Bessemoerstraat ligt op 5 minuutjes fietsen vanaf het huidige gebouw en was groot genoeg. Dus deze plek bleek ideaal. 

Lars Liebe coördineert de nieuwbouw vanuit de school. Hij vertelt: ”We hebben hier rondgekeken, het was groot genoeg, het was naar onze wens en het kon allemaal worden opgeknapt naar wat wij nodig hebben. Dus hebben we besloten om hierheen te gaan. En dat is niet alleen voor ons heel goed, maar ook voor de scholen die hierna komen.” 

Werkzaamheden aan de Bessemoerstraat 6

Vorige week hebben omwonenden bericht gehad dat de bouwwerkzaamheden zouden starten. Een deel van het gebouw is een aantal jaren terug al opgeknapt en ziet er al heel aardig uit, ‘fase 1’ noemt men dit deel. Het andere deel van het gebouw, ‘fase 2’, heeft echt nog wel wat werk nodig. Daar is men dan ook begonnen. In dat deel komen de kinderopvang en een aantal lokalen, waaronder vijf nieuwe lokalen die het Kamerlingh Onnes zal gebruiken. Bekijk onderstaande video voor een rondleiding door projectleider Pieter Snaak.

Eerste lessen

Lars Liebe staat – naast zijn rol als coördinator nieuwbouw – ook nog voor de klas. Hij vertelt dat de Bisschop Bekkersschool na Pinksteren naar de Bessemoerstraat verhuist. “Dus die week na de meivakantie zullen we vooral gaan inrichten als een soort afscheidsweek van het oude gebouw en de voorbereiding op de verhuizing hierheen,” legt hij uit. En de kinderen? Die kijken vooral heel erg uit naar hun eigen nieuwe gebouw. Met de verhuizing naar de tijdelijke locatie zijn ze nog niet zo bezig.