Ga naar de inhoud

Verbouwing basisschool Het Mozaïek gaat de goede kant op

De verbouwing van Het Mozaïek – school met de Bijbel – gaat ineens heel snel. Hoewel de school nog deel verstopt zit achter bouwhekken, is de mooie nieuwe uitstraling al goed zichtbaar. “Hier zit een blij man,” zegt Tiemen Oosterhoff, directeur huisvesting bij NoorderBasis. De verwachting is dat de school rond eind maart 2023 wordt opgeleverd.

Uitbreiding en een mooie uitstraling

De afgelopen maanden is er gewerkt aan uitbreiding van de school met een nieuw lokaal. Maar ook het uiterlijk van de school verandert totaal; de school krijgt nieuwe plafonds, een klimaatinstallatie, nieuwe vloeren, de gevel gaat er gedeeltelijk af en het gebouw wordt helemaal geïsoleerd. Deze plannen zijn allemaal vooraf gemaakt. Maar de school heeft tijdens de bouw ook nog extra dingen aangepakt. Zo zouden de toiletten bij de onderbouw niet worden aangepakt, maar zijn deze toch helemaal vernieuwd.

Het lesgeven gaat gewoon door

Ondanks het grote project gaan alle lessen natuurlijk gewoon door. De school maakt sinds mei 2022 tijdelijk gebruik van het gebouw waar vroeger OBS de Linde gebruik van maakte. “De gemeente heeft dit gebouw vooraf opgeknapt en we zitten hier met veel plezier,” vertelt Oosteroff. “Maar we kijken er natuurlijk enorm naar uit om straks terug te verhuizen naar onze eigen nieuwe school.” 

Een kijkje op de bouwplaats

De bouw wordt uitgevoerd door Boerbouw uit Leek. En Kloeze Installatietechniek uit Stadskanaal werkt aan de verduurzaming van het gebouw. Inmiddels zijn beide partijen zo ver met de bouw, dat het veilig is om een kijkje te nemen. Eerst mag het team van de school langskomen. En de school heeft zelfs een uitnodiging ontvangen om met de leerlingen een kijkje te nemen. 

Een nieuw schoolplein
Zodra het schoolgebouw van binnen klaar is, gaat men buiten aan de slag. “We gaan nog een prachtig groen schoolplein aanleggen,” vertelt Oosterhoff. “Voor ieder kind moet er iets leuks te doen zijn op het plein, dus we hebben samen BOERplay uit Nieuwendijk een mooi ontwerp gemaakt. En natuurlijk mochten onze leerlingen zelf ook meedenken.” Voor de aanleg van het nieuwe schoolplein heeft de school een subsidie gekregen van de gemeente Groningen.

Planning en verhuizing
Men verwacht de reguliere werkzaamheden rond de voorjaarsvakantie af te ronden. Daarna wordt het buitenterrein gereed gemaakt. De verwachting is dat alles af is rond het eind van het eerste kwartaal – rond eind maart dus. Op 5 april staat de verhuizing naar het nieuwe gebouw gepland.